Duurzaamheid Koffienieuws

Theerituelen en blijvende theetrends

Ik wil artikelen lezen die over gaan
Vakmanschap

Crema en de kwaliteit van je koffie

Als we thuis of op de zaak koffie of espresso drinken uit een bonenautomaat zit er altijd een crema laag op de koffie. Wat is crema, wat zegt het over de versheid van je koffie en waarom zit het niet op filterkoffie?

Duurzaamheid

De duurzame beker

Een veel gestelde vraag aan ons en een mooie discussie voor bij het koffieapparaat. Wat is beter voor het milieu? Een mok (glas mag ook) of een wegwerpbekertje?
Het antwoord is helaas niet glashelder. Het hangt namelijk niet alleen af van waar je voor kiest, het gaat er ook om hoe je het gebruikt en weggooit.

Vakmanschap

Waarom thee zo populair is

Ben je een koffieleut of theeliefhebber? Of allebei? Feit is dat we per persoon ruim 100 liter thee per jaar drinken. En dat thee en water steeds vaker worden gedronken, ook op het werk. Waar komt die groeiende populariteit van thee precies vandaan?

Vakmanschap

Koffie cuppen kan jij ook!

Koffie ‘cuppen’ is het proeven en beoordelen van koffie volgens een vast proces met als doel de smaak van de koffie te beleven en de kwaliteit van de koffie te bepalen. Met een paar eenvoudige tips kan jij dat ook! Maar dan zonder de ingewikkelde technieken.